Coop

Coop

Coop

20.03. – 26.03.2023

Coop

Coop

27.03. – 02.04.2023

Coop

Coop

13.03. – 19.03.2023

Coop

Coop

06.03. – 12.03.2023

Coop

Coop

27.02. – 05.03.2023

In Nederland is Coop een supermarktketen die bekend staat om zijn lage prijzen en ruime assortiment producten. Het bedrijf is in het begin van de jaren 90 van de 19de eeuw opgericht, en heeft vandaag de dag meer dan 300 winkels in het hele land. Coop is een populaire keuze voor Nederlandse shoppers, omdat het waar voor zijn geld biedt. De supermarktketen staat ook bekend om zijn inzet voor duurzaamheid, en het was een van de eerste supermarkten in Nederland die Fairtrade producten begonnen te verkopen.

Geschiedenis van Coop


De winkelketen Coop heeft in Nederland een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1891, toen zij als coöperatie in Zaandam werd opgericht.

De winkel werd al snel populair bij de plaatselijke bevolking en breidde zich al snel uit naar andere delen van het land. In de beginjaren stond de Coop bekend om zijn kwaliteitsproducten en concurrerende prijzen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de Coop werken, ondanks de Duitse bezetting. Het was zelfs een van de weinige bedrijven in Nederland die open bleven tijdens de oorlogsjaren.

Na de oorlog breidde de Coop zich snel uit en opende nieuwe winkels en filialen in het hele land. Tegenwoordig is de Coop een van de grootste winkelketens in Nederland, met meer dan 300 winkels in het hele land.

Ondanks haar omvang blijft de Coop trouw aan haar wortels als coöperatie. Zij is eigendom van haar leden, die inspraak hebben in de manier waarop het bedrijf wordt geleid.

De Coop zet zich ook in voor sociale verantwoordelijkheid en steunt een aantal doelen en liefdadigheidsinstellingen.

Coop en PLUS

De supermarktketen COOP is in september 2021 een fusie aangegaan met de Nederlandse supermarktketen PLUS, en de fusie is op 3 januari 2022 voltooid. Deze fusie zal ertoe leiden dat alle COOP-winkels tegen ten minste 2024 zullen zijn omgevormd tot de nieuwe supermarkten. Het doel van deze fusie is een grotere en meer concurrerende supermarktketen te creëren die beter aan de behoeften van zijn klanten kan voldoen.

Waar staat de supermarktketen Coop om bekend


Andere winkels

Heb je alle flyers van de winkel van Coop gezien? Je kan altijd nog speciale aanbiedingen vinden van andere winkels. Dit door te klikken op het logo van één van de winkels die onderaan staan aangegeven. Als je dit doet, dan zie je al hun promotie flyers en aanbiedingen.

Nieuwste artikelen

Duizenden winkeliers dreigen failliet te gaan

Duizenden winkeliers dreigen failliet te gaan

Enkele duizenden winkeliers zullen zullen de komende maanden besluiten om te stoppen vanwege te hoge schulden. Er is een oproep gedaan om de…

Lege rekken in Delhaize en Lidl door prijzen conflict met Danone

Lege rekken in Delhaize en Lidl door prijzen conflict met Danone

Bij de supermarkten Delhaize en Lidl worden momenteel geen zuivelproducten meer geleverd van Danone. De retailers raken het niet eens met de Franse…

Coca-Cola trekt de prijzen op

Coca-Cola trekt de prijzen op

Coca-Cola trekt de prijzen op. Hoeveel een blikje Coca-Cola gaat kosten in de winkel, zal afhangen van de supermarkten. Dit komt doordat ook zij de…

Zelf tapas maken

Zelf tapas maken

Wanneer je naar een tapasrestaurant gaat, kom je vaak een kaart tegen met wat wel een miljoen verschillende hapjes lijkt. Vaak zijn de porties klein,…