Lekkere cocktails van witte rum

MrOferto
De zomerse dagen vragen om wat afkoeling en wat is er lekkerder dan met een koude cocktail in je hand van de zon te genieten! Cocktails bestaan er in verschillende maten en soorten en met verschillende sterke dranken. Heb je geen zin om een heel huis vol verschillende dranken te hebben, maar heb je wel zin in verschillende cocktails? Dat kan! In deze blog bespreken we hoe je aantal verschillende cocktails kan maken met witte rum.
Lekkere cocktails van witte rum

Witte rum

Voor we de recepten bespreken, is het handig om eerst te weten wat witte rum is. Rum is een sterke drank en wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het proces wordt hier water en gist aan toegevoegd.

Witte rum bevat weinig andere smaken naast de zoete smaak van de drank zelf. Dit is het verschil met zijn broertjes en zusjes. Zo bevat bruine ruim bijvoorbeeld specerijen waardoor de smaak net wat anders is.

Mojito

De eerste, en een bekende, cocktail is de mojito. Deze frisse, zoete cocktail is ideaal voor een hete zomerse dag en is niks voor niks een publieksfavoriet. De smaak van munt zorgt voor een verfrissend gevoel waardoor je meteen een beetje afkoelt. Heerlijk dus voor het warme weer!

Bron: Foto van Dziana Hasanbekava van pixels.com

Ingrediënten:

50 ml witte rum

50 ml limoensap

25 ml bruiswater

Muntblaadjes (zoveel je wilt)

Suiker (zoveel je wilt)

Piña Colada

De tweede cocktail die je met de zoete witte rum kan maken, is de tropische Piña Colada. Door de smaken van ananas en het kokoswater brengt het drankje je naar een tropisch eiland waar je niks anders hoeft dan genieten. Ideaal voor in de zomer dus!

Ingrediënten:

50ml witte rum

25ml ananassap

35ml kokoswater

Ananasstukjes (zoveel je wilt)

Suiker (zoveel je wilt)

Daiquiri

Een ander witte rumdrankje is de Daiquiri. Dit drankje is ideaal voor mensen die vooral van de smaak van witte rum houden en wat minder behoefte hebben aan andere smaken. Wel is deze cocktail wat sterker van smaak door het gebrek aan (veel) andere drankjes. Door de frisse citroensmaak is dit drankje afkoelend en perfect voor een warme dag.

Ingrediënten:

50ml witte rum

25ml citroensap

Suiker (zoveel je wilt)

Rum-Cola

Een andere simpele, maar lekkere cocktail is de Rum-Cola, ook wel bekend als BaCo, doordat deze vaak met Bacardi rum wordt gemaakt. Dit drankje is precies wat de naam zegt: rum met cola. Hierdoor is het een verfrissend drankje, met een zoete twist.

Ingrediënten:

50 ml witte rum

100 ml cola

Ijsblokjes (zoveel je wilt)

Rum Punch

De laatste cocktail in dit rijtje is de Rum Punch. Hoewel je voor dit drankje twee soorten rum gebruikt, is deze cocktail zeker het noemen wel waar. Door de frisse smaken van ananas, cranberrry, granaatappel en citroen is dit drankje verfrissend en de oranjekleur ziet er ook nog eens zomers uit! Door de vele ingrediënten kan je genoeg maken voor al je vrienden. De ideale cocktail dus voor als je met je vrienden op een warme dag iets wilt drinken.

Ingrediënten:

30ml witte rum

15ml donkere rum

8ml limonadesiroop granaatappel (grenadine)

30ml sinaasappelsap

30ml ananassap

15ml cranberrysap
« Honing als wondermiddel Vegetarisch kerstdiner »