Honing als wondermiddel

MrOferto
Iedereen kent de heerlijk zoete smaak van honing wel. We eten het op onze pannenkoeken, doen het in ons thee of smeren het over een stukje kaas. Maar naast het gebruik van honing in de keuken, kan je het ook goed gebruiken als een verzorgingsproduct! Dit komt door de antibacteriële en desinfecterende werking van dit product. Hierdoor kan je het op verschillende manieren gebruiken om jezelf helemaal te verwennen.
Honing als wondermiddel

Gezichtsmasker

Een eerste goede manier om honing te gebruiken is als gezichtsmasker. Naast de desinfecterende werking van het product, zorgt het ook nog eens voor hydratatie. Dit is vooral in de zomer belangrijk, want hoewel dat zonnetje voor een gebruinde huid zorgt, droogt het er ook sneller vanuit. Gebruik ongeveer een theelepel honing en smeer deze uit over je gezicht. Laat dit zo’n 10 minuten zitten en spoel voorzichtig af met lauw water. Je huid is weer helemaal als nieuw!

Bodyscrub

Daarnaast is honing ook geschikt om te gebruiken voor een scrub. Het is goed om af en toe je lichaam te scrubben zodat alle dode huidcellen en bacteriën weer weggaan. Voor een heerlijke scrub meng je twee eetlepels honing met een zakje baking soda of zuiveringszout. De soda of zout haalt het vuil weg, terwijl de honing je lichaam voedt.

Haarmasker

Ook is honing goed voor een natuurlijke glans in je haar. Dit komt door de verschillende enzymen en voedingsstoffen die het product bevat. Het beste kan je een eetlepel honing mengen met twee eetlepels kokosolie. Smeer dit over de punten van je haar. Laat dit voor 20 minuten zitten en spoel vervolgens onder de douche aan. Je haren zijn weer helemaal glanzend en goed gehydrateerd.

Voor in bad

Als je een eigen spa-dagje houdt, mag een heerlijk bad niet ontbreken! Door de heerlijke geur van honing in de badkamer, kan je sowieso ontspannen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je huid en zal het product volledig door lichaam worden opgenomen. Zo haal je het meest uit de voedingsstoffen van de honing. Doe twee eetlepels honing je bad en kom heerlijk tot rust in de gouden gloed. Als je geen bad hebt, kan je het ook als douchegel gebruiken. Laat de honing wel enkele minuten intrekken voor je onder het stromende water stapt!

Helende werking

Naast al deze verzorgende producten, kan je honing ook goed gebruiken voor wondjes, littekens en verbranding door de zon. Het gouden spul heeft namelijk naast de antibacteriële werking ook nog eens een ontstekingsremmend effect. Hierdoor is het een goed idee om dit op kleine wondjes te smeren. Verder helpt honing ook bij het aanmaken van nieuwe huidcellen, waardoor het ook gebruikt kan worden als littekenzalf. Meng een beetje honing met wat kokosolie en smeer dit in op het wondje of litteken. Leg een warm washandje op het ingesmeerde gedeelte en laat dit zitten tot het is afgekoeld. Als je dit vaak genoeg herhaald zul je verschil merken. Hetzelfde geldt voor een verbrande huid. Smeer de rode huid in met het mengsel en laat dit intrekken. Je zult snel merken dat je huid niet meer plakkerig aanvoelt. Dit komt omdat het de honing volledig heeft opgenomen. Het helen kan beginnen!

« Azijn buiten de keuken Lekkere cocktails van witte rum »