Zout buiten de keuken

MrOferto
Zout gebruiken we allemaal wel, of het nou zeezout, Keltisch zout of gewoon keukenzout is. Het komt bijna niet voor dat we een gerecht maken waar geen zout in zit. Het is dan ook de nummer één smaakmaker. Maar ook buiten de keuken is zout een handig product en kan het voor veel verschillende dingen gebruikt worden. In deze blog zetten we de belangrijkste dingen op een rijtje.
Zout buiten de keuken

Onkruid bestrijden

Zout is niet alleen binnenshuis handig, maar ook in de tuin komt dit natuurlijke middeltje goed van pas! Steeds vaker leggen we een leuk terras aan in onze tuin. Dit is ideaal om meubels op te zetten en buiten te eten, maar tussen de tuintegels groeit vaak heel wat onkruid. Hier kom je vaak lastig bij doordat de tegels dicht op elkaar zitten. Zout is een van de meest efficiente oplossingen hiervoor. Het doodt het onkruid niet alleen, maar gaat ook de toekomstige groei tegen. Los zo’n 100 gram zout op in een liter heet water en strooi dit uit over je terras. Het onkruid zal in een mum van tijd weg zijn. Ook kan je er voor kiezen om dit product los te gebruiken. Gebruik dan zo’n 20 gram zout en strooi dit over de kieren tussen de tegels waar het onkruid groeit.

Lichaams- of gezichtsscrub

Naast het uitroeien van onkruid, is zout, met name zeezout, ook nog eens geschikt voor het uitroeien van bacteriën. Dit komt door de desinfecterende werking van het zout. Daarom wordt deze natuurlijk bron vaak voor verzorgende middelen als scrubs gebruikt. Door de textuur van de korrels, haalt het makkelijk de dode huidcellen van je gezicht en lichaam af. Ook verwijderen ze de toxinen die de poriën van de huid blokkeren. Een zoutscrub kan je ook prima zelf maken! Meng 2 koffiekopjes zeezout met 50 ml olijfolie en een eetlepel honing. Je huid zal weer helemaal zacht voelen en er stralend uitzien!

Zout als neusspoeling

Wist je dat bij een verkoudheid het goed is om je neus te spoelen om zo het snot vrij te maken? Zout is hier een prima middel voor! Het reinigt namelijk je slijmvlies en verwijdert overtollig slijm, waardoor het niet alleen makkelijker wordt om adem te halen, maar ook ervoor zorgt dat je sneller van je verkoudheid af bent. Een neusspoeling maak je door één theelepel zout (zonder jodium) te mengen met 250 ml lauw water. Spoel je neus hier 2 a 3 keer per dag mee en je zult snel weer zonder moeite kunnen ademen!


Wondermiddel tegen rode wijn

Je kent het wel, die angst om rode wijn over je kleding te morsen, al helemaal als je iets wits aan hebt. Toch kunnen we niet voorkomen dat we eens een keer iets morsen. Gelukkig is zout ook een goede, snelle en efficiente oplossing tegen rode wijn vlekken. Wanneer je een wijnvlek hebt op je kleding, strooi hier dan flink wat zout op en laat het de vlek absorberen. Je kan het geheel het beste een nacht laten liggen. De vlek zal bijna helemaal verdwenen zijn!
« Leuke weetjes over eten Speciale lattes maken »