Speciale lattes maken

MrOferto
We kennen allemaal wel de StarBucks, de koffieketen met hun speciale lattes als Pumpkin Spice Latte. Deze speciale drankjes maken koffie drinken net wat leuker en specialer en de verschillende smaken houden maar niet op. Ook thuis kan je goed experimenteren met verschillende smaken. Hier zetten we een paar leuke ideeen op een rijtje.
Speciale lattes maken

Red Velvet Latte

De laatste jaren komen we steeds vaker red velvet tegen, een rode taart met vaak een topping van witte chocolade. Maar dit populaire zoete hapje kan ook omgezet worden in een heerlijke latte. Zet een kopje sterke espresso. Meng vervolgens wat bietensap en voeg suiker toe aan het sap. Zorg dat je ongeveer een keer zoveel sap als suiker hebt. Voeg dit toe aan de espresso en je zult zien dat je koffie een mooie rode kleur krijgt. Schuim wat volle melk op of klop deze zelf in een pannetje. Voeg dit ook toe aan je glas en klaar! Je hebt een heerlijke en prachtige Red Velvet Latte.

Pumpkin Spice Latte

Ook kan je de populaire Pumpkin Spice Latte van de Starbucks zelf maken. Dit duurt wel wat langer, omdat je eerst pompoenpuree moet maken. Kook stukjes pompoen in een pan tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 12 minuten. Als het goed is zijn de pompoenstukjes mooi zacht. Giet het water af en pureer de stukjes met een staafmixer of vork. Je kan de puree makkelijk in de koelkast bewaren waardoor je later deze week ook nog een Pumpkin Spice Latte kan maken. Zorg wel dat je de puree goed afgedekt bewaart. Mix vervolgens wat kaneel met gember, kruidnagel en nootmuskaat. Zet een pannetje op het vuur en verwarm hierin de melk, het kruidenmengsel en de pompoenpuree. Wanneer het geheel goed warm is, giet je het geheel in een glas en voeg je een shot espresso en een druppel vanilleextract toe. Je latte is nu klaar om opgedronken te worden. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Speculaas Latte

Vooral in de winter is een speculaas latte een echte aanrader, wanneer je op de bank zit met een dekentje en een heerljke kop koffie in je handen. Deze speciale latte heb je binnen enkele minuten gemaakt en je hebt hier niet veel voor nodig. Koop een potje Speculoos en verwarm de pasta in een pannetje. Roer goed door het geheel zodat alles verwarmd wordt. De pasta zal zacht en vloeibaar worden. Schenk de verwarmde Speculoos in een glas en voeg een shot espresso toe. Vervolgens stoom je melk op of klop je deze in een pannetje. Voeg deze ook toe aan het glas en bestrooi het geheel met kleine stukjes speculaas. Klaar! Een heerlijk winters drankje met de kruidige smaak van speculaas.

Matcha Latte

De laatste speciale latte in dit rijtje is de matcha latte, gemaakt van matcha. Matcha is een Japanse groene theesoort en staat bekend om zijn specifiek en sterke smaak. Ook bevat dit poeder cafeïne, gebruik dus niet teveel voor je latte. Het maken van deze latte gaat net wat anders, omdat je eigenlijk thee met melk mengt. Kook wat water en laat dit 2 minuten afkoelen. Schenk een klein beetje water over in een glas en voeg hier wat matchapoeder aan toe. Klop het geheel tot het een wat dikkere textuur krijgt en giet vervolgens de rest van het water erbij. Stoom de melk of klop deze op in een pannetje en giet dit bij het matchamengsel. Klaar! Je hebt nu een heerlijk groen drankje.


« Zout buiten de keuken Zelf tapas maken »